loading...

Urejen oljčni nasad v bližini Rovinja

Stanje Naprodaj
Skrbno in z ljubeznijo vzgojen oljčni nasad s površino skoraj 2 ha se nahaja na idealni lokaciji na vrhu hriba v mirnem in nežnem okolju med Rovinjem, Rovinjskim Selom in Limskim zalivom.

 

18.995 m2

Zemljišče

 

6 km

Morje

 

245.000 €

Cena

 

12,90 €

Cena za m2

 

3%

Davek

 

40497

Koda

Ključne lastnosti

  • Zemljišče 135.548 kvadratnih metrov
  • Osamljena lega v bližini Kanfanara
  • Plaža 25 km
 

Opis

Skrbno in z ljubeznijo vzgojen oljčni nasad s površino skoraj 2 ha se nahaja na idealni lokaciji na vrhu hriba v mirnem in nežnem okolju med Rovinjem, Rovinjskim Selom in Limskim zalivom.
 
Le 1,6 km zračne oddaljenosti od morja ponuja to zemljišče odlične pogoje za pridelavo oljk in ni presenetljivo, da je bilo v preteklem letu 2022 nabranih okoli 7 ton oljk, iz katerih je bilo pridobljenih več sto litrov ekstra deviškega oljčnega olja so bili proizvedeni. Olje iz tega oljčnega nasada že leta osvaja zlata in srebrna priznanja na tradicionalnem sejmu oljčnega olja Antonja.
 
Na višjem delu terena s pogledom na morje se nahaja oljčni nasad sort leccino (70 %), frantoio in pendolino (30 %), ki je bil zasajen leta 2008. Leta 2010 je bil oljčnik sorte bianchiera. je bila zasajena na spodnjem delu terena na površini preko 7.700 m2.
 
Oljke so strokovno obdelane, sam oljčnik pa je skrbno vzdrževan, pokošen in zoran, tako da predstavlja odlično poslovno priložnost za tistega, ki bi se želel ukvarjati z oljkarstvom. V prvem letu po nakupu bo imel novi lastnik možnost podpore in nasvetov sedanjega lastnika, ki mu je ponudil pomoč pri uvajanju v posel.
 
Kmetje in podjetja, registrirana za opravljanje kmetijske dejavnosti, lahko, če imajo v lasti cca. 12.000 m2 obdelovalnega kmetijskega zemljišča na območju katastrske občine Rovinj oziroma Rovinjsko selo, zgraditi objekt v gabaritih predpisanih s prostorskim načrtom.
 
Do zemljišča vodi več javnih cest, najširša in najbolje urejena pa je tista, ki vodi do le 2,3 km oddaljenega Rovinjskega Sela.
 
slika
Pogled iz juga
slika
Pogled iz severovzhoda
slika
Pogled iz vzhoda
slika
Pogled iz jugovzhoda
slika
Pogled iz jugozahoda
slika
Pogled iz severozahoda
slika 
slika
Pogled iz severa
slika 
slika
Zemljišče se nahaja na severozahodnem pobočju.
slika 
slika 
slika
Pogled v smeri zahoda
slika 

Zavrnitev odgovornosti

Podjetje Portun Immobilis d.o.o. se trudi zagotoviti, da so podatki na spletnem mestu vedno točni in ažurni. Vendar Portun Immobilis d.o.o. izrecno zavrača odgovornost v primeru, da se uporabnik zanaša na točnost in popolnost vsebin na spletnih straneh in zaradi tega utrpi škodo ali izgubo.

Avtorske pravice

Risbe, besedila, slike, risanke, videi in njihova umestitev na spletno stran Portun Immobilis d.o.o. so avtorsko zaščiteni v skladu z nacionalnimi zakoni in mednarodnimi sporazumi ter drugimi zakoni. Vsebine teh spletnih strani ni dovoljeno kopirati, obdelovati, dopolnjevati ali prenašati tretjim osebam v komercialne namene.
245.000 €
Cena
7.350 €
Informativni znesek davka na promet 3%
252.350 €*
Skupna cena z davkom na promet 3%
*Provizija posrednika ni vključena v navedeno ceno. Več o tem
Agent z licenco

Alesandro Laginja

Z nami od leta 2010
agent
 
Alesandro bo z veseljem komuniciral z vami v italijanščini, angleščini in nemščini.
viberwhatsup
POVEŽIMO SE

Kontaktni obrazec

Pošljite mi e-pošto