loading...

Stara kamnita hiša v bližini Tinjana

Stanje Dodano pred tremi meseci
V osrednji Istri, v vasi nedaleč od Tinjana, na potezi med Pazinom in Porečom, se prodaja stara kamnita hiša z manjšim dvoriščem. Hiša se prodaja skupaj z zemljiščem v skupni izmeri 87 kvadratnih metrov, glede na zadnji geodetski posnetek.

 

70 m2

Hiša

 

86 m2

Zemljišče

 

1

Spalnica

 

35.000 €

Cena

 

V izdelavi

E. Izkaznica

 

20824

Koda

Ključne lastnosti

  • Lepa vasica polna starih kamnitih hiš
  • Motovun 13 km - Poreč 26 km
  • Pritličje + 1. nadstropje + Nizko podstrešje
  • Ograjeno dvorišče 26 m2
 

Opis

V osrednji Istri, v vasi nedaleč od Tinjana, na potezi med Pazinom in Porečom, se prodaja stara kamnita hiša z manjšim dvoriščem. Hiša se prodaja skupaj z zemljiščem v skupni izmeri 87 kvadratnih metrov, glede na zadnji geodetski posnetek. Hiša je bila očitno zgrajena v 19. stoletju na tradicionalen način - dvojne kamnite stene, z leseno streho in medetažno konstrukcijo. V sedemdesetih letih 20. stoletja so dozidali betonsko stopnišče in vhodno teraso, ki vodi v nadstropje. Hiša ima ograjeno dvorišče velikosti 26 m2 - tukaj je enostavno urediti teraso in eno parkirno mesto.

Majušno naselje, v katerem se hiša nahaja, sestavljajo stare kamnite hiše, med katerimi kukajo velika drevesa kramunije in stare fige. Prav ta kombinacija starih kamnitih fasad in avtohtonega zelenja je zaslužna, da se v tej vasi še vedno čuti prvinski duh Istre. Vas se nahaja nedaleč stran od glavne ceste, ki povezuje Pazin s Porečom, zato se moramo zahvaliti temu, da do morja potrebujemo le približno dvajset minut vožnje. Ta del Istre je znan po zgodovinskih mestih, ki so oddaljena le nekaj kilometrov - Motovun 13 km, Tinjan 8 km, Pazin 8 km in Višnjan 17 km.

Hiša je v katastru vpisana kot gradbišče, v zemljiški knjigi pa kot hiša. Nepremičnina je čista, brez bremen. Uporabno dovoljenje je možno zaprositi pri pristojnem uradu za urejanje prostora v Pazinu, vendar šele po sanaciji strehe, ki jo je v vsakem primeru potrebno v celoti obnoviti.

Zahvaljujoč številnim prednostim življenja na podeželju in odličnim prometnim povezavam je ta nepremičnina kot nalašč za tiste, ki iščejo majhno kamnito hišo za odlične počitnice v Istri.

Zunanjost

slika 
slika 
slika
Hiši pripada ograjen vrt
slika
Severozahodna fasada
slika 
slika 
slika 
slika
V skladni vasici še vedno prevladujejo stare kamnite hiše
slika 
slika
Jugozahodna fasada
slika 
slika 
slika 

Priloge

Situacija
kompas
prilog

Zavrnitev odgovornosti

Podjetje Portun Immobilis d.o.o. se trudi zagotoviti, da so podatki na spletnem mestu vedno točni in ažurni. Vendar Portun Immobilis d.o.o. izrecno zavrača odgovornost v primeru, da se uporabnik zanaša na točnost in popolnost vsebin na spletnih straneh in zaradi tega utrpi škodo ali izgubo.

Avtorske pravice

Risbe, besedila, slike, risanke, videi in njihova umestitev na spletno stran Portun Immobilis d.o.o. so avtorsko zaščiteni v skladu z nacionalnimi zakoni in mednarodnimi sporazumi ter drugimi zakoni. Vsebine teh spletnih strani ni dovoljeno kopirati, obdelovati, dopolnjevati ali prenašati tretjim osebam v komercialne namene.
35.000 €
Cena
1.050 €
Informativni znesek davka na promet 3%
36.050 €*
Skupna cena z davkom na promet 3%
*Provizija posrednika ni vključena v navedeno ceno. Več o tem
Agent z licenco

Alesandro Laginja

Z nami od leta 2010
agent
 
Alesandro bo z veseljem komuniciral z vami v italijanščini, angleščini in nemščini.
viberwhatsup
POVEŽIMO SE

Kontaktni obrazec

Pošljite mi e-pošto