loading...
ZGODOVINSKA STAVBA

Renesančna palača v Svetvičentu

Stanje Naprodaj
Eden izmed neizogibnih lajtmotivov na glavnem trgu v Svetvinčentu je srednjeveška palača, katere severni del je zdaj naprodaj.

 

360 m2

Hiša

 

155 m2

Zemljišče

 

1800

Leto izgradnje

 

500.000 €

Cena

 

V izdelavi

E. Izkaznica

 

20789

Koda

Ključne lastnosti

  • Pritličje + 1. nadstropje + Podstrešje
  • Zgrajena pribl. 1500
  • Idejni projekt (načrt)
  • Nepremičnina v jedru Svetvinčenta
  • Bale 15 km - Rovinj 23 km
 

Opis

Eden izmed neizogibnih lajtmotivov na glavnem trgu v Svetvinčentu je srednjeveška palača, katere severni del je zdaj naprodaj. Stavba, ki se nahaja na enem najlepših renesančnih trgov na tem območju, pritegne poglede s svojim značajem in bogato zgodovino. Na nasprotnem koncu palače je mestna loža z značilnimi kamnitimi stebri in polkrožnimi loki.

Palačo so zgradili nasproti znamenitega gradu Morosini Grimani, ki je danes obnovljen in privablja številne turiste in ljubitelje zgodovine. Na istem trgu stoji tudi župnijska cerkev iz leta 1550 in javna cisterna iz leta 1808.

Notranjost te zgodovinske stavbe obsega tri nadstropja, od katerih sta bili spodnji dve namenjeni bivanju. Hiša ima več vhodnih vrat, tako da so troja vrata obrnjena proti gradu, četrta na zatrepu pa proti cerkvi. Iz pritličja vodi v nadstropje lepo obdelano kamnito stopnišče, v mansardo pa se nadaljuje leseno stopnišče.

Zunanje dimenzije hiše so 15,75 m x 9,50 m, tako da ima vsaka etaža približno 120 m2 notranjih površin. Za razliko od večine takrat zgrajenih hiš tukaj višina posameznih etaž presega 2,60 m, višina podstrešja, merjena v osrednjem delu, pa znaša kar 3,33 m.Polkrožna okna v nadstropju dajejo hiši značilen videz, sredinska odprtina pa vodi na manjši balkon, ki gleda na mestni trg in grad.

Glede na mikrolokacijo in zgodovinski pomen ponuja ta stavba ogromen potencial, ki ga je mogoče izkoristiti s pretvorbo v neko javno-komercialno vsebino, kot je dediščinski hotel ali luksuzno butično gostišče.

Le nekaj korakov stran od palače, na severnem vogalu tega slikovitega trga, je naprodaj še ena stara kamnita hiša z dvema dodatnima poslopjema in osamljenim vrtom z bazenom.

Kombinacija prepoznavne stare palače in kamnite hiše z dvoriščem pušča možnost preureditve stavb v razpršen hotel, ki bi gostom poleg doživetja bivanja v zgodovinskih stavbah ponudil tudi možnost uživanja v lepotah zeleni vrt s pogledom na grad in cerkev.

Zunanjost

slika
Severna fasada
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika
Vzhodna fasada
slika 
slika 

Pritličje

slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 

1. nadstropje

slika 
slika 
slika 

Podstrešje

slika 
slika 
slika 
slika 

Zavrnitev odgovornosti

Podjetje Portun Immobilis d.o.o. se trudi zagotoviti, da so podatki na spletnem mestu vedno točni in ažurni. Vendar Portun Immobilis d.o.o. izrecno zavrača odgovornost v primeru, da se uporabnik zanaša na točnost in popolnost vsebin na spletnih straneh in zaradi tega utrpi škodo ali izgubo.

Avtorske pravice

Risbe, besedila, slike, risanke, videi in njihova umestitev na spletno stran Portun Immobilis d.o.o. so avtorsko zaščiteni v skladu z nacionalnimi zakoni in mednarodnimi sporazumi ter drugimi zakoni. Vsebine teh spletnih strani ni dovoljeno kopirati, obdelovati, dopolnjevati ali prenašati tretjim osebam v komercialne namene.
500.000 €
Cena
15.000 €
Informativni znesek davka na promet 3%
515.000 €*
Skupna cena z davkom na promet 3%
*Provizija posrednika ni vključena v navedeno ceno. Več o tem
Agent z licenco

Alesandro Laginja

Z nami od leta 2010
agent
 
Alesandro bo z veseljem komuniciral z vami v italijanščini, angleščini in nemščini.
viberwhatsup
POVEŽIMO SE

Kontaktni obrazec

Pošljite mi e-pošto